Lokman Hekim Etlik Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmaný Dr. Safiye Göçer, mevsim geçiþlerinde salgýn haline gelen gribe karþý aþý olunmasýný önerdi.
Sonbaharda baþlayýp kýþ aylarýnda artarak devam eden grip hastalýðýna karþý þimdiden önleminizi alýn. Aðýr seyreden ve ölüme neden olan grip hastalýðýna yakalanmamak için risk altýnda olan kiþilerin bu dönemde grip aþýsý yaptýrmasý gerektiði bildiriliyor.
Lokman Hekim Etlik Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmaný Dr. Safiye Göçer, mevsim geçiþlerinde salgýn haline gelen gribe karþý aþý olunmasýný önerdi.
Gribin hasta kiþilerin bulunduðu ortamlardan, hapþýrma ve öksürme yoluyla, virüs bulaþmýþ ellerle temas sonrasýnda kolaylýkla bulaþtýðýný belirten Göçer, grip açýsýndan riskli günlerin yaklaþtýðýný iþaret etti.
Safiye Göçer, gribin yüksek ateþ, öksürük, yaygýn kas ve eklem aðrýlarý, halsizlik, bulantý, burun týkanýklýðý ve baþ aðrýsý gibi belirtilerle kendini gösterdiðini dile getirdi.
GRÝP AÞISI OLUN
Göçer; diyabet, kalp, astým, bronþit, böbrek yetmezliði gibi kronik hastalýðý olanlar, 65 yaþ üstü kiþiler, okul ve yurt gibi kalabalýk ortamlarda çalýþanlarýn mutlaka grip aþýsý olmasý gerektiðini söyledi. Göçer, gribe yakalanan kiþide, 38 derece ateþ, baþ aðrýsý, vücutta genel aðrý, kýrgýnlýk, kuru öksürük, üþüme, titreme, terleme, bazen burun týkanýklýðý, hapþýrma ve boðaz aðrýsý görüldüðünü anlattý. Göçer, þunlarý söyledi:
“Dengeli beslenme, bol sývý tüketimi ve istirahat hem þikâyetlerimizi hafifletir, hem de iyileþme sürecini hýzlandýrýr. Ýstirahat etmeksizin hastalýðý tam atlatabilmek zordur. Antibiyotik tedavisi grip esnasýnda faydasýz ve gereksizdir. Grip tedavisinde aðrý kesici ve ateþ düþürücü olarak aspirin kullanýlmamalýdýr.”
Bu yazýya henüz yorum yapýlmamýþtýr.